Jag stirrar på min spegelbild och inser att sommaren inte har behandlat mig väl. Ska jag fundera på detta ytterligare eller ska jag gå vidare i livet? Nej, jag funderar, för jag finner mig ofta vara en person med mycket skam och skuldkänslor. Ibland händer det att jag har så mycket skam djupt inne i mitt trasiga jag att jag börjar svära för mig själv. “Fan helvete satan” mumlar jag av just ingen anledning alls, ibland även på jobbet. De som sitter nära mig tittar upp en sekund och går sedan vidare i sitt arbete. Ibland överväldigas jag av skam och utstöter små korta gutturala ljud av ångest. Men de innehåller inga ord och ingen mening, det är bara ljud från den del av mitt hjärta som skäms. Kanske är det därför jag för tillfället odlar ett rent bibliskt skägg. Snart är mitt ansikte bara hår. Hår och naglar, det känns som historien om mitt liv.

Bloggen

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.